Succes vs eşec în relaţii interpersonale, la învăţătură.

Modalităţi de depăşire a eşecurilor.

Clasa VII-IX

Sarcina 1. Termeni cheie


Vizualizați atent micro-segvența video din partea stângă pentru a identifica termenii cheie ai temei pe care o studiem. Timp de 2 minute discutați cu colegul/a Dvs. despre interconexiunea care există între aceste cuvinte, făcând legătură cu mesajul introductiv , pe care l-ați audiat la deschiderea paginii.

Sarcina 2. Nourașul de cuvinte.

a. În nourașul de cuvinte de mai jos, identificați cuvintele care se asociază cu termenul de succes și pe celea care rezonează cu termenul de eșec.

b. Selectați unul din aceste cuvinte și argumentați părerea Dvs. printr-un exemplu/ istorioară din viața personală. Împărtășiți istorioara Dvs. cu 3 colegi din grup.


c. Creați un nouraș de cuvinte pe acceași temă, folosing platforma WordArt.

Sarcina 3. Studiați și verificați-vă cunoștințele.

a. Studiați textul de mai jos, întitulat "Succes vs eșec în relații interpersonale, la învățătură etc. Modalități de depășire a eșecurilor".

b. După ce ați studiat textul propus, completați rebusul Crossword Lab, întitulat "Succes versus eșec".

c. Creați un rebusul Dvs. pe acceași temă, folosing platforma Crossword Labs.

Sarcina 4. Cinci paradigme ale interacțiunii umane

a. Găsiți răspunsurile corecte la toate întrebările propuse de către platforma Puzzel de mai jos.b.Creați un puzzle al Dvs. pe acceași temă, folosind platforma Puzzel.org.


Succesul autentic profund şi de durată este întemeiat pe relaţii interumane de calitate, în care ambele părţi au de câştigat.

Recomandări:

Reflectați asupra următoarelor întrebări:

  • în propriile relaţii interumane, în ce categorie vă încadraţi, predominant?
  • Care credeţi că sunt avantajele pentru dvs. (ale faptului că faceţi parte din acea categorie) şi care sunt dezavantajele?
  • În cadrul fiecăreia dintre categorii putem distinge uşor emoţia esenţială a persoanelor. Este ea relevantă în cazul vostru? La ce vă este de folos şi la ce nu?

Sarcina 5. Comentați citatul.

Niccolò Machiavelli

(diplomat, funcționar public, filozof, om politic și scriitor italian, sec. 14)

Paulo Coelho (scriitor brazilian faimos)

(sec. 20-21)

a. Citiți cu atenție citatele de mai sus și selectați unul care vă place cel mai mult. Reflectați asupra sensului acestuia.

b. Comentați citatul selectat , făcând referință la conținuturile discutate în sarcinile anterioare.

c. Prezentați comentariul Dvs. sub forma unui produs digital, creat pe platforma Blabberize. Pentru aceasta, inspirați-vă din exemplele și tutorialul de mai jos.

d. Plasați linkul comentariului Dvs. online AICI.


Sarcina 6. În baza imaginilor de mai jos, identificați pe scara succesului pașii personali parcurși în cadrul Modulului Sănătate mintală din acest workshop.

-Împărtășiți ideile Dvs prin intermediul unui articol de ziar online de nu mai mult de 100 cuvinte, creat pe platforma Fodey.

-Publicați articlul Dvs, de ziar AICI.