TEMA 4. Produsele şi serviciile cosmetice –

beneficii şi riscuri:

manichiura, pedichiura, cosmetica, etc.

Termeni cheie: produse cosmetice, servicii cosmetice.

Iubim produsele cosmetice, fie că vorbim de loţiuni, fie că vorbim de rujuri şi farduri, pe toate leam lua de pe tejghea acasă. Cu greu vom găsi o femeie care să spună că are prea multe şi că nu ar accepta o sesiune de machiaj profesionist. Trebuie să cunoaştem avantajele pe care ni le oferă aceste produse, dar şi dezavantajele lor. Chiar dacă la moment nu se vede, mai târziu vom observa că tenul nostru a îmbătrânit prematur. Oricât de sănătoase nu s-ar spune despre ele că sunt, nimeni nu oferă garanţie 100%. De regulă, produsele cosmetice conţin substanţe chimice care lasă urme ireparabile în tenul nostru. Cu siguranţă că nu ne dorim una ca asta? Dacă produsele cosmetice sunt vechi sau expirate, ne putem alege cu iritaţii ale pielii şi chiar cu procese inflamatorii ale ochilor, care netratate la timp, pot duce la afecţiuni mai grave. Ochii sunt consideraţi ca cele mai sensibile organe şi care din neatenţia noastră pot avea mult de suferit. Ochii au nevoie de îngrijire permanentă, de aceea trebuie să folosim produse cosmetice în termen, să nu le folosim la comun şi să purtăm ochelari de soare cu lentile protectoare. Produsele cosmetice dau dependenţă, poate nu la propriu, dar se cunoaşte faptul că, este dificil să ieşim din casă fără puţin fond de ten şi un fard iluminator. De multe ori cheltuim sume de bani foarte mari pe nişte produse perisabile şi care uneori nu se merită.

Sarcina # 1: Care sunt riscurile legate de utilizarea produselor cosmetice? Completează textul cu frazele și cuvintele care lipsesc. Alege, cu un click, cuvântul potrivit din lista oferită în cadrul exercițiului.

Sarcina # 2: Care sunt riscurile legate de apelarea la anumite servicii de frumusețe?

Alege opțiunea corectă pentru a te proteja!

Sarcina # 3: Alege unul dintre filmele de mai jos. Care problemă este prezentată?

Ce părere ai despre acest subiect?

PROIECT DIGITAL

Studiați subiectul ales anterior mai detaliat și creați un filmuleț cu ajutorul instrumentului Biteable pentru a prezenta tema colegilor de clasă într-o formă succintă.

EXEMPLE DE LUCRĂRI CRATE CU AJUTORUL INSTRUMENTULUI ”BITEABLE”
TUTORIAL INSTRUMENT BITEABLE

Tutorial Biteable.pdf