TEMA 4. Utilizarea TIC în organizarea activităților de muncă și odihnă – beneficii și riscuri.


Termeni cheie: tehnologii digitale, calculator

Sarcina # 1: Care dintre aceste instrumente le utilizați în procesul de învățare? De ce ați ales să le utilizați? Care sunt avantajeșe și dezavantajele utilizării acestora?

Sarcina # 2: Cât de mult cunoașteți despre WWW ? Vă invităm să vă testați cunoștințele cu ajutorul acestei activități Kahoot.

Pasul # 1: Profesorul lucrează de pe calculator, aceesează link-ul jocului: AICI și face click pe Play.

Pasul # 2: Din cele două opțiuni, profesorul va alege Classic, după care va selecta Play. Pe ecran va apărea un cod numeri - Game PIN.

Pasul # 3: Elevul va accesa www.kahoot.it de pe telefonul mobil sau tabletă și va introduce codul PIN, după care numele său. Pe ecran vor apărea toate numele elevilor care vor juca.

Pasul # 4: Profesorul face click pe Start de pe calculator, iar elevii citesc întrebarea de pe ecran și aleg pe telefonul mobil varianta corectă de răspuns. La finalul jocului pe ecran vor apărea 3 câștigători: Locul 1, Locul 2 și Locul 3. Succes, tuturor!

Sarcina # 3: Vizionați filmulețul. La ce se referă datele din lista de mai jos? Ce părere aveți despre utilizarea în exces a calculatorului și timpul petrecut online?

27,3 %

48,3%

”Salvați Copii”

61,1%

10%

adictiv

73%

distorsionează

99,3%

nu se socializează

Sarcina # 4: Care sunt pericolele legate de navigarea pe Internet de care ar trebui să ținem cont? Lucrează în perechi și scrie o listă de 5 pericole. Vizionează acest material video și compară cu propria listă. Care sutn diferențele? Ce ați aflat nou?